Nasza historia

Nasza historia

Pizza

Wszystko zaczęło się w 1999 roku, kiedy otworzyliśmy w Warszawie naszą pierwszą restaurację jeszcze pod nazwą Pizza Marzano. Czuliśmy się wtedy dumni, że łamiemy stereotyp „elegancko = drogo” – bo to w cale nie oznacza drogo! Świetna pizza w klasycznym włoskim stylu, doskonałe pasty i wyśmienite sałatki, a także desery przygotowywane na miejscu i… wiele, wiele więcej. Włoska kuchnia dostępna dla wszystkich i na każdą kieszeń była naszą inspiracją i jest nią także dzisiaj.

Na początku...

Aby zrozumieć nas, trzeba wiedzieć, że od początku zakochaliśmy się w pizzy i latami realizujemy się w tej obsesji. W 1999 roku była tylko jedna rzecz do zrobienia. Otworzyć restaurację w Warszawie. Nasz piec do pizzy był zbyt duży aby wnieść go do lokalu przez drzwi. I tak to się zaczęło.

W dwa lata, otworzyliśmy kolejne restauracje. Nasz rozwój opieramy na wyjątkowym jedzeniu, wystroju restauracji dopasowanemu do charakteru budynków i unikalnemu doświadczeniu. Wiemy skąd pochodzi najlepszy sos pomidorowy, najlepszy ser mozzarella i włoskie przyprawy. Te namiętności wciąż nas inspirują i nawet kilkanaście lat później, po zmianie nazwy na Pizza EATaliano, zasady te nadal ucieleśniamy.

 

 

Nowoczesny design

Nasze restauracje są tak zaprojektowane aby kuchnie znajdowały się w sercu każdej restauracji i stanowiły jej teatralną scenę. Pracujący w niej kucharze, nazywani przez nas „Pizzaiolo”, są jej głównymi aktorami. Ale nie chodzi nam tylko o przestrzeń lecz także o to, co się w niej znajduje. Tym czymś jest – jedzenie! Więc można usiąść w naszych restauracjach wygodnie przy stoliku i odpoczywając oglądać „Pizzaiolo” show. Przekonać się, że nasze potrawy są świeżo przygotowane i natychmiast podawane do stołu.

Unikalne doświadczenia

Miejsce, ludzie i sekretne przepisy to magiczne połączenie trzech czynników oznacza dla nas gwarancję sukcesu. Szczególnie ludzie. Wierzymy , że mamy najlepszych pracowników, których podczas indywidulanych szkoleń przygotowujemy do jak najlepszej obsługi. Nasi kelnerzy pomogą tobie przy wyborze dań z menu, podpowiedzą wyjątkowe danie lub zaproponują swoją ulubioną potrawę. Nasza załoga to najlepsi z najlepszych, którzy całkowicie koncentruje się na tobie!

 

Wyjątkowe jedzenie

Miłość do pizzy – wszystko od tego się zaczęło i do dziś wszystko na tym się opiera. Ta dbałość o szczegóły nie jest łatwa. To godzin pracy każdego ranka aby ciasto na pizzę było zawsze doskonałe. To, co robimy chcemy zawsze robić bardzo dobrze. W naszej kuchni nie ma frytkownic i kuchenek mikrofalowych. Jest piec do pizzy i są codzienne dostawy zawsze świeżych surowców. Nasi kucharze odbywają trzy miesięczne szkolenie aby stali się „Pizzaiolo” i byli najlepszymi w swoim fachu. Od czasu, gdy otworzyliśmy pierwszą restaurację, wiele się zmieniło ale wiemy, kim jesteśmy i kim byliśmy. Naszym celem jest oferowanie najlepszej pizzy w klasycznym włoskim stylu. Jeśli czasami twoja ulubiona pizza nie jest już w naszym menu, nie martw się, poproś naszego kelnera aby „Pizzaiolo” przygotował twoją ulubioną pizzę specjalnie dla ciebie. Możesz taż zawsze nam pomóc, dzieląc się z nami swoimi spostrzeżeniami. Powiedź nam co lubisz i jak moglibyśmy stać się jeszcze lepszymi.