Fusilli Integrali Al. Gorgonzola e Pera


Fusilli Integrali Al. Gorgonzola e Pera

Porcja: 6 osób
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 15 minut

Trudność: 1 (skala: 1 łatwe – 5 trudne)

  • 450 g fusilli
  • 350 g gorgonzola, pokrojona w kostkę
  • 1 duża dojrzała gruszka, obrana bez środka pokrojona w kostkę
  • 40 g masło
  • Łyżka mleka
  • Gałązka pietruszki do dekoracji
  • Sól

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie a następnie dokładnie odcedź. W międzyczasie w średnim rondlu na małym ogniu, rozpuścić masło. Dodaj ser gorgonzola, mleko i sól do smaku. Mieszaj wszystko dokładnie drewnianą łyżką aż ser się roztopi.
Dodaj gruszkę i dobrze wymieszaj. Dodaj makaron i wymieszaj go z sosem a następnie rozłóż porcje na talerzach.
Udekoruj natką pietruszki i podawaj na gorąco.

Smacznego!