Fusilli e Rucola


Fusilli  e Rucola

Porcja: 2 osoby

Przygotowanie: 10 minut

Trudność: 1 (skala: 1 łatwe – 5 trudne)

  • 100g makaron fusilli kolorowy
  • 50g rucola
  • 10 szt. czarne oliwki
  • 6 szt. pomidorki cherry
  • 40g pokrojone suszone pomidory na słońcu
  • 40 g sos Pesto genovese
  • 0,5 młodej mozzarelli
  • sól
  • pieprz

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie a następnie dokładnie odcedź. Wyłóż na talerz rucolę, w oddzielnym naczyniu wymieszaj ze sobą pokrojone na pół pomidorki cherry, ugotowany makaron fusilli, suszone pomidory, czarne oliwki oraz Pesto genovese, dopraw wszystko solą i pieprzem. Tak zmieszane składniki rozłóż równomiernie na rucoli, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę młodą mozzarellę.

Smacznego!