Crostini Formaggio di Capri e Prosciutto

Porcja: 2 osób
Przygotowanie: 20 minut
Trudność: 1 (skala: 1 łatwe – 5 trudne)
- 1 bagietka
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- Sól morska, pieprz świeżo mielony
- 250 g sera koziego (rolada)
- 8 łyżek dżemu figowego
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- 8 listków Bazyli
Bagietkę pokrój w kromki a następnie posmaruj je oliwą i przypraw solą oraz pieprzem. Zapiecz w piekarniku przez około 10 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjmij z piekarnika i wystudź kromki a następnie posmaruj je serem kozim i dodaj na każdą po jednej łyżce dżemu figowego. Szynkę pokrój wzdłuż a następnie zroluj. Tak przygotowaną szynkę umieść na kromce i udekoruj listkiem bazyli.
Smacznego!