Crostini Formaggio di Capri e Prosciutto


Crostini Formaggio di Capri e Prosciutto

Porcja: 2 osób

Przygotowanie: 20 minut

Trudność: 1 (skala: 1 łatwe – 5 trudne)

  • 1 bagietka
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • Sól morska, pieprz świeżo mielony
  • 250 g sera koziego (rolada)
  • 8 łyżek dżemu figowego
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 8 listków Bazyli

Bagietkę pokrój w kromki a następnie posmaruj je oliwą i przypraw solą oraz pieprzem. Zapiecz w piekarniku przez około 10 minut do uzyskania złotego koloru. Wyjmij z piekarnika i wystudź kromki a następnie posmaruj je serem kozim i dodaj na każdą po jednej łyżce dżemu figowego. Szynkę pokrój wzdłuż a następnie zroluj. Tak przygotowaną szynkę umieść na kromce i udekoruj listkiem bazyli.

Smacznego!