Antipasti Pane con Salame


Antipasti Pane con Salame

Porcja: 2 osób

Przygotowanie: 15 minut

Trudność: 1 (skala: 1 łatwe – 5 trudne)

Bagietka lub Ciabata
Oliwa
3 ząbki czosnku
Słoiczek zielonego Pesto
Plastry suszonych pomidorów
Liście roszponki
Plastry salami
Czarne oliwki
Wykałaczki

Pieczywo kroimy na kromki. Ząbki czosnku należy przecisnąć przez praskę i zalać kilkoma łyżkami oliwy. Każdą kromkę smarujemy oliwą czosnkową i wykładamy na blasze wyłożonej pergaminem. Zapiekamy w piecu przez około 10 minut aż się zarumienią w temp. ok 150C. Następnie dodajemy zielone Pesto, układamy suszone pomidory, kilka listków roszponki i przykrywamy wywiniętym plastrem salami, całość przekłuwamy wykałaczką z czarną oliwką.

Smacznego!