Fusilli Integrali Al. Gorgonzola e Pera

Porcja: 6 osób
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 15 minut
Trudność: 1 (skala: 1 łatwe – 5 trudne)
- 450 g fusilli
- 350 g gorgonzola, pokrojona w kostkę
- 1 duża dojrzała gruszka, obrana bez środka pokrojona w kostkę
- 40 g masło
- Łyżka mleka
- Gałązka pietruszki do dekoracji
- Sól
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie a następnie dokładnie odcedź. W międzyczasie w średnim rondlu na małym ogniu, rozpuścić masło. Dodaj ser gorgonzola, mleko i sól do smaku. Mieszaj wszystko dokładnie drewnianą łyżką aż ser się roztopi.
Dodaj gruszkę i dobrze wymieszaj. Dodaj makaron i wymieszaj go z sosem a następnie rozłóż porcje na talerzach.
Udekoruj natką pietruszki i podawaj na gorąco.
Smacznego!